Wandelmars!!!!

Eén van de mooiste events van Suriname is toch wel de wandelmars of te wel de avondvierdaagse. Dit event vind ik persoonlijk toch wel echt uniek te noemen. Niet zozeer om de naam, maar om de inzet van de wandelaars en niet te vergeten de toeschouwers. Iets wat je bijvoorbeeld in Nederland niet hebt.

In Nederland heb ik 10 keer meegedaan aan de avondvierdaagse, niet omdat ik het leuk vond of dat het onder dwang ging, maar puur om het feit dat je dan een uur eerder weg mocht van school en niet vergeten de vracht aan snoep die je krijgt. Na 10 keer te hebben gelopen ben je dan ook rijp voor een kunstgebit. In Suriname maken de mensen er echt een feest van. Een ieder verzint de mooiste kledij of dansjes. Terwijl in Nederland een ieder met een tjoerie rondlopen alsof ze met een zweep achterna worden gezeten.

Terwijl het Surinaamse volk uren voor de spiegel staat om zo mooi mogelijk die dag erbij te lopen en deze mensen zie je dan ook per kilometer groeien, dit omdat ze trots zijn om mee te kunnen lopen. De wandelaars worden ook nog eens bedolven met gejuich en applaus van de toeschouwers. Kortom de AVD is iets van het en voor het volk en een ieder verdiend dan ook de grootste waardering. De wandelmars laat zien dat Suriname 1 volk is waar een ieder haar of zijn steentje bijdraagt? Althans bijna een ieder.

Dit jaar was het in de aanloop naar de verkiezingen toe, een goede gelegenheid om je partij te promoten. Gelukkig werd dit door de slimme partijen ook gedaan, sommige in het klein en andere partijen pakten volledig uit. ABOP was bijvoorbeeld grootst vertegenwoordig, maar de NDP liet ook deze 4 dagen wederom zien hoe groot zij zijn en dat deze partij geen partij is voor louter en alleen hogeropgeleide, TOP, kader of mensen die zich te min voelen om aan een volksfestijn deel te nemen. Nee, ook nu liet de paarse massa zijn hoe belangrijk het volk is.

De VHP pretendeert dat zij ook voor het volk zijn, maar na eerdere acties en uitspraken had ik mijn twijfels hierover en doordat ze zich te goed voelde blijkbaar om ook niet mee te lopen met de AVD, kan ik niets anders zeggen dat de partij voor het volk is die zij graag als het volk willen zien en werd de zoveelste leugen van de Oranje olifanten een feit. Is dit erg of niet? Ja, sterker nog het is zorgelijk te noemen. Aan alles is te zien dat zij met bepaalde etnische groeperingen niks te maken willen hebben, natuurlijk zullen ze zeggen dat het niet waar is, maar het feit blijft wel dat men voortdurend de speeches in het Hindi uitspreekt. Is dat de voertaal hier in Suriname? Of willen zij dit tot voertaal maken?

De VHP heeft wederom een signaal afgegeven dat zij zullen bepalen wie er tot het Surinaamse volk behoort. Een groep die hier zeker bij mag horen van ze, zijn de Haagse vrienden. Let wel de vermogende vrienden, de diaspora. Ja, zij mogen alles van de Alminachtige Chan, sterker nog ze mogen zelfs medezeggenschap hebben. Waarom? Omdat zij geld hebben, euro’s wel te verstaan. Laten we ons nou niet door een paar euro’s meelokken, want deze euro’s betekenen pure ellende voor het volk van Suriname. De huizenprijzen zullen door deze eurogangers nog hoger worden en huurprijzen zullen tot Nederlands niveau worden gebracht.

Nee, ik heb er niks mee, geef mij maar liever de wandelmars. Want daar zijn de mensen aanwezig aan wie Suriname echt behoort. Waar jullie allemaal toonde dat Suriname wan piple is, zat de man die te graag president wilt worden, zijn euro’s te tellen en de Echte president die liep mee en dat is het verschil.

 

Article By :